Vzdělání jako klíč k úspěchu

PC kurzy a IT školení Educoo

Škola versus skutečné potřeby v pracovním životě

Většina z nás stráví ve škole 10-20 let svého života. Konkrétně v mém případě to bylo 4+7+6 (1 jako bonus, protože se mi z VŠ moc nechtělo), tedy 17 let života.

Pro porovnání: Elon Musk vytvořil za 7 let z čisté nuly Teslu v současné podobě. Nebo se říká, že za 10 let jste schopni se vypracovat na experta v dané oblasti činnosti. Tím pádem jsem logicky uvažoval za 17 let budu super-ultra-expert na všechno, protože ve škole jsme brali úplně všechno: od rozmnožování hlavonožců po hedgeové fondy.

O to větší překvapení bylo, když po 17 letech vyjdete ze školy, víte prakticky všechno, a najednou přijdete do firmy, kde po vás chtějí něco, co jakoby přiletělo z Marsu. Navíc organizované stylem, jako kdyby to přijelo strojem času ze 17. Století.

Takže po tomto nárazu do hlavy se s tím začnete prát, někdo rezignuje, někdo se v tom naučí proplouvat (a brzy se stane vedoucím :-).

Co s tím? Existuje nějaký alternativní vesmír, podobně jako v Man in the High Castle, kde prostě věci běží jinak, tak, jak by měly?

Alternativní vesmír vzdělávání

Podle článků v odborných časopisech a informací z kvantové fyziky zřejmě alternativní vesmír existuje. Nám a zřejmě několika dalším generacím to asi může být jedno.

Vrátíme se tedy zpět na zem a jako řešení se může nabízet to, co můžete vidět na educoo.cz:

Pojďme si popsat pár základních myšlenek educoo.cz:

  • Na tomto portálu se můžete stát Prodejcem (ten, co něco ví) nebo Zákazníkem (ten, co potřebuje se něco dozvědět).
  • Většina, možná všechny, školení/kurzy/workshopy dostupné na educoo.cz představují znalosti, které se ve škole nevyučují nebo jsou brány jako něco nového, profesního nebo možná až vědeckého.
  • Prodejcem i Zákazníkem se může stát každý.
  • Stejně tak, jako na Facebooku můžete nalézt informace o soukromí svých kamarádů nebo na Pinterestu hezké fotografie, na Educoo.cz můžete nalézt Znalosti a Zkušenosti lidí, kteří byli tam, kam Vy míříte. A je podstatně snazší a rychlejší se jich zeptat a zaplatit za to, než si cestu vyšlapat úplně sám.